Een feestelijke oud en nieuw met kniepertjes

een recept die moet lukken en een uitdaging voor de lezer!

20-12-2021

Veel mensen houden van zoete lekkernijen met de feestdagen. Echter bij een voeding laag in koolhydraten is het lastig al die lekkere zoetigheden te weerstaan, maar er zijn vaak vele goede alternatieven.

Een aantal keren sprak ik echter al met een client over koolhydraatarme kniepertjes en vorig jaar zijn er diverse recepten geprobeerd, maar zonder een goed resultaat.

Nu echter opnieuw een poging gedaan en ze zijn (redelijk) gelukt. De smaak was goed, ze waren iets droger dan de 'echte' kniepertjes en ze waren toch te rollen. Dat was immers vaak het probleem. Probleem blijft echter wel de kwetsbaarheid en iets andere structuur, maar toch ze waren er. Zie afbeelding!

Hoe maak je ze klaar?

Voor ongeveer 15 stuks:

50 gram amandelmeel + 10 gram gemalen lijnzaad +30 gram erythriol (of canderel bake) + 1 ei + snuf zout en 45 gram boter

Ingredienten goed mengen, bakken met een kniepertjesijzer en meteen oprollen als ze klaar zijn, maar voorzichtig!

wat is erythriol:

Erythriol (E968) is een natuurlijke zoetstof, die wordt gebruikt als suikervervanger. Het werd in 1874 ontdekt door de Schotse scheikundige John Stenhouse. Smaak en uiterlijk lijken erg op suiker, maar het levert geen kcal. Bovendien is het geschikt om mee te bakken. 

Hierbij wil ik je graag uitdagen om te proberen kniepertjes te bakken, laag in koolhydraten en het recept te delen. Mail mij gerust!

Categorie: Recepten

Terug